stoelententoonstelling

De stoelententoonstelling

Wanneer IK ZIE U ZITTEN! van start gaat, komt de stoelententoonstelling langs. Dit is een creatieve tentoonstelling van grote, kleine, geknutselde, geschilderde, mooie, lelijke, hangende, liggende,… stoelen, allemaal gemaakt door organisaties die zich bekommeren om ons welzijn. De blikvanger van de tentoonstelling is een 3-meter hoge stoel die je op een publieke plaats kan zetten.

Maar ook stoelen van mensen zoals jij en ik maken deel uit van de tentoonstelling. Ze vertegenwoordigen een persoonlijk verhaal, een klasverhaal, … Een verhaal over de eigenaardigheden die bij hen horen, een verhaal over hoe ze mensen helpen, een verhaal over hoe iemand van een probleem een opportuniteit maakte,…

Elke stoel is anders en alles kan. Met de stoelen geven we letterlijk iedereen zijn eigen plekje, een comfortabele plek waar je op je gemak kan zijn.

Niet alleen is de stoelententoonstelling een leuke aandachtstrekker. Het is een basistentoonstelling die wordt aangevuld door de lokale bevolking. Nodig je partners (lokale verenigingen en organisaties) uit om ook een stoel te maken. Stuur hen deze briefing en maak van de reizende stoelententoonstelling JOUW tentoonstelling.

Zie jij het ook zitten? Wat kan je als vereniging zoals een jeugdbeweging, vrouwenbeweging, seniorenbeweging, cultuurvereniging, Huisartsenkring, plaatselijke bakkerij, bowlingclub, kunstacademie doen?

Een stoel maken voor de stoelententoonstelling! Zorg dat jouw stoel deel uitmaakt van de tentoonstelling. Zet je creatieve hoed op en schilder, plak, knutsel, bouw, hak, teken en schrijf… Maak een creatieve stoel, versier een stoel of zoek die speciale stoel die jouw verhaal vertelt. Hoe jij je over het welzijn van anderen bekommert. Of hoe anders jij je voelt onder gelijken.

Zelf acties organiseren rond IK ZIE U ZITTEN! Vraag campagnemateriaal aan bij jouw gemeente.

zitten3