KALENDER

(Acties afgelopen: Halle, Opwijk, Steenokkerzeel, Zemst, Overijse)

‘OPWIJK’ ZIET U ZITTEN!

Talenten in de kijker
Vzw Hopperank ondersteunt personen met een beperking die zelfstandig wonen. De medewerkers worden regelmatig geconfronteerd met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Om de veerkracht van cliënten te verhogen, wordt er gefocust op hun talenten. Deze worden vandaag in de kijker gezet. Verwacht een boeiende tentoonstelling, een heleboel (creatieve) workshops, een hapje en een drankje en ruimte voor boeiende ontmoetingen.Vrijdag 20 april 2018 van 16 tot 20 uur in het GC Hof ten Hemelrijk, zaal Bakhuis, Kloosterstraat 7, Opwijk. Gratis. Inschrijven is niet nodig. Organisatie: Hopperank.

Theatervoorstelling Boegbeeld met Veerle Malschaerts
Als moeder van 2 kinderen, pas gescheiden en soms ontroostbaar, laat Veerle de lach surfen op een zee van tranen. Ontwapenend eerlijk en kwetsbaarder dan ooit, sleept ze je mee in een rollercoaster van emoties en een bad van herkenbaarheid. “Confronterend, herkenbaar, wist soms niet of ik moest lachen of huilen. ’t is om te lachen en te huilen. Zoals het leven zelf.”Woensdag 25 april 2018 om 20 uur. Gratis. Inschrijven is verplicht voor 18 april 2018 via E regina.verbeeren@lm.be – T 02 793 77 81. (Liberale Mutualiteit).  GC Hof ten Hemelrijk, zaal Schuur, Kloosterstraat 7, Opwijk. Organisatie: Liberale Mutualiteit.

De moed van imperfectie
Ben je vaak bezorgd om wat mensen van je denken? Heb je de neiging om alles erg goed te willen doen? Gaat dat ten koste van een stuk plezier en rust in je leven? Dan is dit wellicht iets voor jou. In deze lees- en doelgroep gaan we aan de slag met het boek ‘ De moed van imperfectie’ van Brené Brown.Donderdagen 19 en 26 april, 3, 17 en 24 mei 2018, telkens van 19.30 tot 22 uur (1 reeks van 5 sessies). € 30 voor de reeks van 5 sessies. Het aantal plaatsen is beperkt tot 10.  Inschrijven: Archeduc, Kattestraat 25, Opwijk. T 02 454 54 01 – E info@archeduc.bewww.archeduc.be. Locatie: GC Hof ten Hemelrijk, groene zaal, Kloosterstraat 7, Opwijk. Organisatie: welzijnsraad.

Familiepicknick
Gezinnen met en zonder kinderen kunnen genieten van een gezonde picknick in het park van Hof ten Hemelrijk. Bovendien wordt er leuke randanimatie voorzien voor kinderen tot en met 12 jaar. Loop langs in de verteltent, neem deel aan creatieve workshops, leef je uit met oude volksspelen, doe een dans en beleef nog zo veel meer. Lokale organisaties zoals ’t Speelhuis, Kind & Gezin en Gezinsbond stellen zich voor.Zaterdag 19 mei 2018 van 11 tot 15 uur. € 1 per persoon. Inschrijven: Sociaal Huis De Wegwijzer, Kloosterstraat 10, Opwijk. T 0800 113 41 – E dewegwijzer@opwijk.be. Schrijf het bedrag  over op het rekeningnummer van de gemeente Opwijk: BE45 0910 0017 0989. Vermelding: familiepicknick + naam + adres + aantal personen. Locatie: in het park en in zalen van GC Hof ten Hemelrijk, Kloosterstraat 7, Opwijk. Organisatie: Huis van het Kind Opwijk.

REPETITIEVE ACTIVITEITENBuurtzorg Den Hopstaak
In de eerste plaats willen we ouderen samenbrengen. Wekelijks maken we er een gezellige boel van in ons buurthuis. Er valt altijd wel iets boeiend te beleven. Den Hopstaak wil echter meer zijn dan alleen een ontmoetingscentrum. Daarom willen we je als oudere zo veel mogelijk steunen. Dit doen we via allerlei projecten en sociale netwerken. Samen doorbreken we de eenzaamheid en delen we je zorgen en bekommernissen. We brengen je in contact met verschillende diensten en hun aanbod. En vooral, samen doen we er iets aan!Elke dinsdagnamiddag van 13 tot 15.45 uur. Gratis of € 3 (afhankelijk van de activiteit). Inschrijven is niet nodig. Programma: Buurthuis Den Hopstaak, Kloosterstraat 75, Opwijk. T 052 36 59 49 – E denhopstaak@ocmw-opwijk.be. Locatie: woonzorgcentrum De Oase, zaal Satijn, Kloosterstraat 75, Opwijk. Organisatie: Zorgvereniging Opcura

Praatgroep voor nabestaanden van zelfdoding
Wanneer je geconfronteerd wordt met de zelfdoding van een geliefde, een partner, een familielid of een vriend(in), kom je plots terecht in een orkaan van gevoelens waarbij je heen en weer wordt geslingerd. Al je zekerheden worden plots op de helling gezet. In Vlaanderen zijn er jaarlijks 1.000 mensen die voor zelfdoding kiezen als oplossing. Bij iedere zelfdoding zijn gemiddeld 25 personen emotioneel betrokken. Dit maakt dat een hele grote groep mensen op zoek gaat naar antwoorden die er soms niet zijn. Jaarlijks zijn er een heleboel mensen op zoek naar signalen aanduidingen die men zou gemist of niet gezien heeft. – De werkgroep Verder wil een platform bieden aan iedereen die zich in deze situatie herkend. Een platform waarbij lotgenoten ervaringen kunnen delen om dit alles een plaats te kunnen geven. Een platform waarbij lotgenoten elkaar de nodig steun kunnen bieden om het leven terug vast te pakken.Elke eerste maandag van de maand van 19.30 tot 21.30 uur. Gratis. Inschrijven: wie zich aangesproken voelt, kan vrijblijvend contact opnemen. M 0476 56 69 15 (Vincent De Pauw) / M 0496 25 47 46 (Wouter De Koster) – E nazelfdoding.opwijk@werkgroepverder.be. Locatie: woonzorgcentrum De Oase, zaal Koolwitje, Kloosterstraat 75, Opwijk. Organisatie: Werkgroep verder.

‘PEPINGEN’ ZIET U ZITTEN!

Stoelententoonstelling ‘IK ZIE U ZITTEN!’
Bij de start van de gezonde lente in april komt de stoelententoonstelling langs. Dit is een creatieve tentoonstelling van grote, kleine, geknutselde, geschilderde, mooie, lelijke, hangende, liggende stoelen, allemaal gemaakt door organisaties die zich bekommeren om ons welzijn. De blikvanger van de tentoonstelling is een 3-meter hoge stoel op het gemeenteplein. De overige 18 stoelen kan je bekijken in de bibliotheek, het OCMW, gemeentehuis, WZC Henri Vander Stokken, WZC Mater Dei, Hartentroef, …
Infoavond ‘HOOGGEVOELIGHEID BIJ VOLWASSENEN’
Als hooggevoelig persoon ben je meer dan gemiddeld gevoelig voor prikkels en indrukken van de buitenwereld. De kans bestaat dat je vaak zo sterk over je grenzen gaat dat je op termijn ernstige klachten ontwikkelt. Hoe ga je om met je hooggevoeligheid? Wat zijn de kenmerken, valkuilen en hoe kom je meer in je eigen kracht te staan. Spreker: Kindercoach Tamara Noynaert
In zaal De Kring (Kareelstraat 11, 1674 Bellingen) op maandag 23 april 2018 om 20.00 uur. Inkom gratis. Inschrijven: Greta Verelst – Dienst Welzijn gemeente Pepingen – 02 383 14 22 – greta.verelst@pepingen.be.
Infoanamiddag Zilverwijzer ‘OUD IS NIET OUT!’
Het leven zit vol uitdagingen, ook op oudere leeftijd. Pensionering, verlies van familie of vrienden, ziekte, kleinkinderen, meer tijd voor jezelf, mantelzorg… Weerbaar zijn en blijven is belangrijk voor een goede levenskwaliteit. Maar hoe doe je dat? Hoe help je senioren om mentaal sterk in het leven te staan?
Spreker: Hugo Henneman
In zaal De Kring (Kareelstraat 11, 1674 Bellingen) op dinsdag 10 april 2018 om 14.00 uur. Inkom gratis. Inschrijven: Greta Verelst – Dienst Welzijn gemeente Pepingen – 02 383 14 22 – greta.verelst@pepingen.be
Infoavond ‘DEPRESSIE/BURN OUT EN MIDDELENGEBRUIK’
Er is een duidelijke link tussen je niet goed in je vel voelen en middelenmisbruik. Alcohol, drugs en medicatie zijn dan ook een veel voorkomend gegeven. Deze avond schenkt aandacht aan geestelijke gezondheid en verslaving. Wat zijn de alarmsignalen? Hoe pak je het aan? Welke hulp bestaat er? Spreekster: Mevrouw Laurine Peeters, psychologe en kwaliteitscoördinator in WZC Leiehome Drongen.
In zaaltje naast de bib (Trapstraat 1A, 1674 Bellingen) op woensdag 18 april 2018 van 19.30 tot 21.30 uur. Inkom gratis. Inschrijven: Greta Verelst – Dienst Welzijn gemeente Pepingen – 02 383 14 22 – greta.verelst@pepingen.be.

‘LENNIK’ ZIET U ZITTEN!

mei 2018

‘ZAVENTEM’ ZIET U ZITTEN!

juli/augustus 2018

‘MERCHTEM’ ZIET U ZITTEN!

september 2018

‘BEERSEL’ ZIET U ZITTEN!

oktober 2018

‘TERVUREN’ ZIET U ZITTEN!

november 2018